Bu
çalışmada, biberiye ekstraktı ilavesinin tavuk köftesinin duyusal, kimyasal ve
mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisi incelenmiştir. Bu amaçla tavuk
köfteleri ilave edilen ekstrakt miktarına göre 3 deneysel gruba (K, B5 ve B1
grubu) ayrılmış ve K grubu örneklerine %0, B5 grubu örneklerine %0,5 ve B1
grubu örneklerine ise %1 biberiye ekstraktı ilave edilmiştir. Köfte örnekleri
muhafazanın 0., 3., 5. ve 7. günlerinde duyusal, mikrobiyolojik (toplam
psikrofil bakteri, enterobakteri,
maya ve küf sayısı) ve kimyasal
(pH, tiyobarbütirik asit sayısı) yönden incelenmiştir. Mikrobiyolojik analiz
sonuçlarına göre, B1 ve B5 grubu örnekler arasında fark olmadığı tespit
edilmiştir. Deneysel örneklerin duyusal analiz sonuçları biberiye ekstraktının
tavuk eti ile uyumlu olduğunu göstermektedir.
Bölüm | Araştırma Makalesi |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Temmuz 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016Cilt: 1 Sayı: 1 |