Doç. Dr. Murat Doğan
Aşçılık ön lisans, Gıda Mühendisliği ve İşletme lisans, Biyoloji ve Beslenme ve Diyetetik yüksek lisans, Gıda Mühendisliği ve Yönetim ve Strateji doktora eğitimlerini tamamlamıştır. Gıda sektöründe on üç yıl sırasıyla işletme müdür yardımcılığı, üretim sorumluluğu, üretim müdürlüğü ve operasyon bölge müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Bununla birlikte firmalara kalite, gıda ve iş güvenliği konularında yönetim danışmanlığı hizmeti vermiştir.
Akademik alanda ise yedi yıl sırasıyla Haliç Üniversitesi, Gıda Teknolojisi Programında ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Beslenme Diyetetik Bölümünde öğretim görevlisi, öğretim üyesi ve bölüm başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Son altı yıldır İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde öğretim üyesi ve aynı zamanda fakültenin dekan yardımcısıdır. TÜBİTAK’ın desteklediği birçok projede araştırmacı ve danışman olarak görev almıştır. Gıda, beslenme, gastronomi ve yönetim alanlarında akademik ve sektöre yönelik çalışmalar yürütmektedir.
Doç. Dr. Murat Doğan
Aşçılık ön lisans, Gıda Mühendisliği ve İşletme lisans, Biyoloji ve Beslenme ve Diyetetik yüksek lisans, Gıda Mühendisliği ve Yönetim ve Strateji doktora eğitimlerini tamamlamıştır. Gıda sektöründe on üç yıl sırasıyla işletme müdür yardımcılığı, üretim sorumluluğu, üretim müdürlüğü ve operasyon bölge müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Bununla birlikte firmalara kalite, gıda ve iş güvenliği konularında yönetim danışmanlığı hizmeti vermiştir.
Akademik alanda ise yedi yıl sırasıyla Haliç Üniversitesi, Gıda Teknolojisi Programında ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Beslenme Diyetetik Bölümünde öğretim görevlisi, öğretim üyesi ve bölüm başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Son altı yıldır İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde öğretim üyesi ve aynı zamanda fakültenin dekan yardımcısıdır. TÜBİTAK’ın desteklediği birçok projede araştırmacı ve danışman olarak görev almıştır. Gıda, beslenme, gastronomi ve yönetim alanlarında akademik ve sektöre yönelik çalışmalar yürütmektedir.
Doç. Dr. Murat Doğan
Aşçılık ön lisans, Gıda Mühendisliği ve İşletme lisans, Biyoloji ve Beslenme ve Diyetetik yüksek lisans, Gıda Mühendisliği ve Yönetim ve Strateji doktora eğitimlerini tamamlamıştır. Gıda sektöründe on üç yıl sırasıyla işletme müdür yardımcılığı, üretim sorumluluğu, üretim müdürlüğü ve operasyon bölge müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Bununla birlikte firmalara kalite, gıda ve iş güvenliği konularında yönetim danışmanlığı hizmeti vermiştir.
Akademik alanda ise yedi yıl sırasıyla Haliç Üniversitesi, Gıda Teknolojisi Programında ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Beslenme Diyetetik Bölümünde öğretim görevlisi, öğretim üyesi ve bölüm başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Son altı yıldır İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde öğretim üyesi ve aynı zamanda fakültenin dekan yardımcısıdır. TÜBİTAK’ın desteklediği birçok projede araştırmacı ve danışman olarak görev almıştır. Gıda, beslenme, gastronomi ve yönetim alanlarında akademik ve sektöre yönelik çalışmalar yürütmektedir.
I'm an urban planner, a PhD candidate in Urban Planning at Mimar Sinan Fine Arts University (Istanbul, Turkey) and a research assistant at Istanbul Gelisim University, Fine Arts Faculty, Interior Architecture and Environmental Design Department. I hold a BSc in City and Regional Planning (2015), a MSc Urban Transformation and Planning (2018) from Yıldız Technical University (Istanbul, Turkey). My master thesis is titled: “Airbnb as A Global Factor that Trigger off Gentrification: The Case of Rasimpasa Neighborhood in Kadikoy, Istanbul”.
Also, I took part as a scholarship student undertaking a three-year project has been funded by The Scientific and Technological Research Council of Turkey (TUBITAK) at Yıldız Technical University between 2018 March-2021 May. The project is titled: Drivers and Scenarios for the Reconfiguration of Historic City Centers: The Case of Beyoglu, Istanbul (Project Number: 117K317). This research project aims to analyze the multi-layered structure of the transformation of Beyoğlu, one of the most important historical city centers of Istanbul, and to reveal concerns and predictions for the future.
My research interests center on the capitalist urbanism, neoliberal urban policies, digitalization, gentrification, touristification, housing issues, platform capitalism, short-term holiday rentals (such as Airbnb) and their impact on the financialization of housing.
I'm an urban planner, a PhD candidate in Urban Planning at Mimar Sinan Fine Arts University (Istanbul, Turkey) and a research assistant at Istanbul Gelisim University, Fine Arts Faculty, Interior Architecture and Environmental Design Department. I hold a BSc in City and Regional Planning (2015), a MSc Urban Transformation and Planning (2018) from Yıldız Technical University (Istanbul, Turkey). My master thesis is titled: “Airbnb as A Global Factor that Trigger off Gentrification: The Case of Rasimpasa Neighborhood in Kadikoy, Istanbul”.
Also, I took part as a scholarship student undertaking a three-year project has been funded by The Scientific and Technological Research Council of Turkey (TUBITAK) at Yıldız Technical University between 2018 March-2021 May. The project is titled: Drivers and Scenarios for the Reconfiguration of Historic City Centers: The Case of Beyoglu, Istanbul (Project Number: 117K317). This research project aims to analyze the multi-layered structure of the transformation of Beyoğlu, one of the most important historical city centers of Istanbul, and to reveal concerns and predictions for the future.
My research interests center on the capitalist urbanism, neoliberal urban policies, digitalization, gentrification, touristification, housing issues, platform capitalism, short-term holiday rentals (such as Airbnb) and their impact on the financialization of housing.
ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi
ISSN: 2718-1057
e-ISSN: 2791-7665